Emilie Tidligere hudpleier student

Les mer om hudpleier studiet

Emilie Damstuen er 23 år og tidligere student på hudpleier utdanningen ved Beauty og Helse Akademiet.

Emilie har gjort det veldig bra både på skolen som student, på privatist eksamen og ikke minst kapret seg en kjempegod jobb som hudpleier i etterkant av studiet.

«Det går ikke en dag som jeg tenker at jeg angrer på dette studievalget»
 
Når vi ringer for å snakke med henne har hun endelig en pause fra den travle klinikkhverdagen. Emilie har mye kunder og jobber mye i klinikken hun har blitt ansatt i.
 
«Det har vært litt av en vei for å komme dit jeg er idag, men det har vært verdt det. Mye engasjement, motivasjon og god veiledning fra mennesker rundt meg har gjort at jeg har klart å oppfylle drømmen min»
kontakt oss og få mer informasjon

Omskolering
Emilie startet først på frisørutdanningen på Skarnes videregående skole. Etter noen måneder som lærling endte hun opp på krykker pga problemer med knærne, smerter av å stå lange dager som frisør. Derav måtte hun avslutte studiet og finne noe annet å jobbe med. Hun måtte rett og slett omskolere seg.

Heldigvis skjedde dette ´´tidlig´´ slik at jeg enda hadde muligheten til å ta en ny utdanning i ung alder. Motivasjonen for å begynne på videregående skole på nytt var ikke så stor, sier Emilie.

Interesse for makeup
Jeg har alltid hatt en interesse for hudpleie, men har i bunn interesse for sminke, og elsker det! Men for å legge en fin make up må man ha en fin og sunn hud, en god base, sammen så blir dette et ekstremt spennende fag.

«Det er godt å gjøre noe bra for andre mennesker, som hudpleier kan man hjelpe folk og gi», sier Emilie

 

Hjelp av NAV
Det tok ca 6 måneder fra jeg sluttet på frisør til jeg startet på hudpleier utdanningen ved Beauty og Helse Akademiet. Jeg hadde stor motivasjon for å ta en utdanning og være på skolen for å få meg en jobb. Jeg hadde lekt med tanken om å utdanne meg innen negler og derfor var det naturlig for meg å gå inn på Toneliseakademiet.no. Da jeg måtte omskolere meg fikk jeg hjelp av NAV. Jeg og min saksbehandler så sammen på nettsiden deres og oppdaget at dere tilbydde en hudpleier utdanning. Dette var noe vi begge ble enige om at ville være mer riktig retning for meg, og noe jeg ville trives med på å jobbe med i fremtiden.


Emilie bor idag på Flisa og har fått seg jobb på Friske fjes som er en stor og anerkjent klinikk. Det passet meg veldig fint at Beauty og Helse Akademiets hudpleier utdanning var delvis nettbasert og med noen dager oppmøte da jeg måtte pendle. Da jeg er veldig interessert i faget i seg selv og hadde ønsker og motivasjon til å lære mer om faget ble den teoretiske nettbaserte delen perfekt for meg. Det krever selvdisiplin og interesse for faget for å sette seg inn i undervisningen, både teoretisk og praktisk.» Nettportalen er enkel i bruk og veldig oversiktlig, det var ingen problem å forstå forløpet» på dette sier Emilie.

Planen var å gjøre modulene på nettportalen ganske raskt etter det ble lagt ut. Jeg skrev ned alt som ble sagt på videoene for hånd slik at jeg hadde notater og noe å lese på nærmere eksamen. Når det var praksis på skolen, hadde vi kunder og øvde på hverandre. Det er fint å havne i gruppe med andre i klassen som er like interesserte som meg i faget. Det er klart det er forskjellig nivå på medstudenter, men det er givende når man får en partner som er like gira som meg!

Jeg måtte ta 2 praktiske og 6 teoretiske privatist eksamen.» Det er en tøff periode med eksamener innen hudpleie, men igjen, faget er spennende og har du nok interesse, forståelse og logikk så vil eksamen gå veldig fint, sier Emilie.»

Det gikk veldig fint. Jeg fikk toppscore på praktisk eksamen.

 

Jobbmuligheter 
Underveis i studiet søkte Emilie på en rekke jobber i klinikker. Dessverre kom Covid noe som gjorde at det var et vanskelig marked å få jobb i. Men da hun var ferdigutdannet hadde Covid allerede roet seg. Jeg søkte da på Friske fjes og fikk jobben der, jubler Emilie.

Vi blir fortalt at Friske fjes har mange kunder og mange står på venteliste til tross for at det er 10 terapeuter fordelt på Elverum og Flisa. De tilbyr alt innen hud og kroppsbehandlinger, det jobber også en fotterapeut der. Fotterapeuten hos oss har veeeldig lang venteliste påpeker Emilie.

Grunnen til at Friske Fjes skiller seg ut er at de har bygget seg opp et godt rykte og jobbet hard over tid. Mine tre sjefer har jobbet for seg selv og slått seg sammen og laget noe stort og bra, samt tatt med sine gamle kunder i tillegg. «Salongen er stor, lys og ren noe som er veldig viktig for klinikkene. I tillegg ligger klinikkene sentralt i begge byene.»

Jeg trives veldig godt her. Jeg har egentlig 42% stilling, men jobber mye mer enn det. Jeg er ansatt så det er veldig deilig. Jeg har jobbet nærmest opptil 100%. «Jeg føler meg veldig sikker på utførelsen av behandlingene etter utdanningen min.» I tillegg har jobben gitt meg endel kurs for å holde på motivasjonen. Jeg synes ansiktsbehandling og voksing er det som er mest gøy sier Emilie.

 

«Det som er givende med hudpleierfaget for meg er først og fremst interaksjon med mennesker og kundene. Det er mange hyggelige kunder, det er godt å se at man kan glede andre i en travel hverdag

 

Jeg trives veldig godt og elsker å jobbe med dette. Det er greit å ha en variert arbeidsdag, alt fra sittende til stående stilling. Jeg ville anbefalt skolen videre, det er veldig synd at Covid kom mitt i skole året, men jeg trivdes godt og er fornøyd med hvor det har tatt meg idag. Jeg følte jeg fikk nok grunnlag for å stille til privatist eksamen og det å tørre å søke på gode jobber.

Emilie avslutter samtalen med å si:
Det går ikke en dag, som jeg tenker at jeg angrer på dette studievalget.

Skrevet av Jennifer Lopez Schotes og Anna-Karin Wahlgren 3.06.2021

FAKTA TIL ARTIKKELEN

Hudpleiestudiet
Emilie referer til er Beauty og Helse Akademiets yrkesfaglige utdanning til hudpleier over 1 år. Dette er en kombinasjonsstudie med stedsbasert praksisundervisning 2 dager i uken og nettbasert teori i egen modul basert portal.Studiet er støttet av lånekassen og har oppstart 2 ganger per år – august og januar.

Vi har i tillegg en hudpleieutdanning med heltid oppmøte på skolen under 1 år. Denne utdanning kvalifiserer til CIDESCOS prestisjetunge og anerkjente standard for hud og kroppsterapi på internasjonal basis

________________________

«Motivasjon og god veiledning»  Lær av de beste – Beauty og Helse Akademiet steller høye krav til våre lærere og forelesere. De har mange års erfaring fra skjønnhets- og velværebransjen. Lærerne kvalitetsikres via årlige pedagogiske kompetanseprogram.

Les mer om våre lærere her: https://beautyoghelseakademiet.no/vare-ansatte/

____________________________

Privatisteksamen etter kunnskapsløft fra regjeringen må alle yrkesfaglige utdanninger for eksempel innen hudpleie og fotterapi gjennomføre privatisteksamen.

Dette er de eksamener som rapporteres av privatistkontor til lånekassen for å få godkjent lån og stipend for skoleåret.

________________________

Stor etterspørsel på fotterapeuter
Beauty og Helse Akademiet tilbyr 1 års utdanning innen fotterapi. Hva gjør en fotterapeut og hva er forskjellen på fotpleie?
________________________

Friske Fjes
En glad gjeng med Hud- og fotterapueter med klinikker på Flisa og i Elverum

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *