Nivå
Høyere yrkesfaglig utdanning

oppstart
Vår og høst

opptakskrav
Ja

studieavgift
79.900,-

støtte
Lånekassen

VArighet
6 måneder

OFTE STILTE SPØRSMÅL

HVA LÆRER DU?

Under studietiden vil du lære deg teknikker og få kunnskap om ulike temaer knyttet opp mot faget. Både teoretisk og praktisk, vil du lære å forstå grunnleggende og videregående teknikker.

I starten av semesteret jobber vi med grunnleggende teknikker som gir deg en trygg ramme for videre utvikling, der vi veileder deg til å utfordre dine kreative sider fullt ut. Det vil være teori for hvert enkelt tema, før man går videre til praksis. I løpet av skoleåret får vi i tillegg mange henvendelser om oppdrag fra andre aktører, noe som gir studentene ferdighetstrening underveis i studiet og kan kan tidlig bygge ut sitt kontaktnett.

Vi legger stor vekt på praktisk læring, og det er viktig for oss å legge til rette for hver enkelt student. Negletekniker utdannelse er både for deg med en fot innenfor bransjen, og for deg med en sterk interesse. Etterspørselen etter dyktige negleteknikere øker. Beauty og Helse Akademiet er kjent for å ha de aller beste fagpersonene med høyt faglig nivå og pedagogisk kompetanse. Våre lærere er blant de beste i Norge med lang erfaring og har flere NM og VM titler. Våre studenter har også toppet pallen i junior NM flere år på rad.

Fagskolen BHA benytter alle våre tilrettelagte ressurser til å følge opp hver enkelt student nøye både under og etter utdannelsen. Dette gir et trygt og kreativt læringsmiljø hvor studentene blir godt kjent, og grunnlaget for et godt nettverk legges.

Emner som man går gjennom:

 • Elementær forkunnskap
  Kunstneglens form og struktur, neglesykdommer og tilstander, profesjonell etikk, negleanatomi, kundebehandling, hygiene, anatomi og bakteriologi.
 • Grunnleggende neglelære
  Manicure, pedicure, soak off Gel Polish, Liquid & Powder (akryl), Gel og Polygel. 
 • Videregående neglelære
  Dekor og design, fargelære, den trygge salongen, produktkjemi, og elektrisk fil.
 • Business
  Oppstart av egen bedrift, salg og veiledning, sosiale medier og kundeservice.
 • Praksis
  Ferdighetstrening i skolens studentsalong og praksisplass.
 • Støttefag
  Konkurransenegler, hårfjerning med voks, forme bryn, farge vipper og bryn
NÅR ER STUDIESTART?

Negleteknikerutdanningen går over ett semester heltid.

Du går på skolen mandag til fredag fra kl 09-15/16

Oppstart både høst og vår.

Neste skolestart VÅR 2024:
Oppstart 29.januar 2024 – 28.juni 2024

HVA KAN JEG BLI?

Skolens mål er å gjøre deg som student i stand til å møte kunder/klienter på et profesjonelt nivå med faglig grunnlag, og møte de fleste utfordringer med trygghet. Våre lærere vil at studentene skal nå sitt fulle potensiale og veileder deg mot målet. Det vil være noe repetisjon i enkelte moduler dersom du har relevant utdanning fra før.  

På skolen har vi oppdrag og praksis-plass eksternt. Dette er med på å knytte kontakter til fremtiden. Flere salonger tar kontakt direkte med oss og ønsker dyktige negleteknikere med en god utdannelse i ryggen. Mange av våre studenter blir headhuntet eller har flere jobbtilbud etter eksamen. En 750 timers utdanning med mye praktisk trening og salongforberedelse, gjør studentene trygge, dyktige, og forberedt til å drive eller leie salong, jobbe på spa, hotell, skjønnhetsfasiliteter eller jobbe freelance.

En vesentlig del av studiet er studentenes kundesalong. Her får studentene bygge erfaringer og kunnskap via å praktisere på reelle kunder og drifte salongen. Dette bidrar til at våre studenter er godt forberedt på bransjen, og har fått stor forståelse for salongsdrift, etter endt studie.

Våre lærere er blandt de beste i Norge og har lang erfaring i bransjen. Ved siden av skolen tar de også freelancejobber i tv, magasiner og show, og er hele tiden oppdatert på trender og det seneste innen looker. Vi har også gjestelærere som er anerkjent både i Norge og internasjonalt.

Våre lærere >>

HVA KOSTER UTDANNINGEN?

Studieavgift kr 79.900,-

Studiet er godkjent av lånekassen.

Innmeldingsavgift kr 3000 ved bekreftelse av studieplass (inngår i totale studieavgiften)

Administrasjonsgebyr kommer i tillegg kr 35, på hver faktura.

Inkludert i din utdanning vil du få en verktøykasse med relevant utstyr (basic) til en verdi av kr 10.000,-. 

Det kan forekomme noe ekstra kostnader i forbindelse med materiell og engangsutstyr, – dette vil ikke overstige en totalkostnad på 1500,- kroner i løpet av skoleåret.

_______

Vi har oppstart både høst og vår.

Neste studiestart
VÅR – Oppstart 29. januar 2024 – 28.juni 2024

___________

I klasserom praktiserer vi på Beauty og Helse Akademiet en profesjonell dresscode. Dette innebærer arbeidsklær til alle tider i undervisning.

Hvit uniformsjakke (denne er inkludert i skoleavgiften), sort bukse og nøytrale innesko. Under uniformsjakken kan det brukes hvit kortarmet eller langarmet t-shirt.

 

ER STUDIET DEKKET AV LÅNEKASSEN?

Utdanningen er godkjent av NOKUT og for lån og stipend i Statens Lånekasse Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no

Fagskoleutdanning nivå 5.1 i NKR (Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring)

Du finner mer informasjon om vilkårene som f.eks. rente, nedbetalingstid ol. på nettsidene til lånekassen

Nettstedet finner du her: https://lanekassen.no/

HVA ER OPPTAKSKRAVENE?

Utdanningen bygger på fullført og bestått videregående opplæring, eller tilsvarende realkompetanse. 

Aldersgrense på 19 år.

Mer informasjon om opptakskrav:

Les mer her.

HVORDAN ER DET Å VÆRE NT STUDENT?

Det er utrolig lærerikt. Jeg er egentlig utdannet hudterapeut, men valgte å studere negleteknikk for å kunne åpne enda flere dører og muligheter i fremtiden.

Klara 
Studentrepresentant

STUDENTARBEID

Forbehold
Beauty og Helse Akademiet og Fagskolen BHA AS tar forbehold om eventuelle trykkfeil i studieinformasjon, studieplan, pris, emnebeskrivelse eller annen informasjon som gjelder for det enkelte studium.