Hud- og kroppsterapeut med CIDESCO godkjenning

Utdanning som kvalifiserer til en av de mest prestisjetunge og anerkjente standarden for hud – og kroppsterapi på internasjonal basis. Kombinasjonen med innovativ kompetanse kvalifiserer deg høyt for å møte dagens arbeidsmarked innen skjønnhetsbransjen.

søk hud- og kroppsterapeut, høst 2022 her!
Forskrifter yrkesfaglig utdanning

SPØRSMÅL OG SVAR CIDESCO

HVOR LANGT ER STUDIEFORLØPET?

Studiet er fulltid
Består av et ettårig studium fra august til juni. Skolen følger ordinær skolerute for  Oslo/Akershus og undervisning foregår mandag – fredag kl. 09:00 – 16:00. Untatt siste skoledag som følger øvrige studielinjer på Beauty og Helse Akademiet.

Neste studiestart:

Høst – Oppstart 22.august 2022 – 30.juni 2023

Cidesco:
Vi har samarbeidet med Cidesco i alle år. Cidesco er den mest kjente internasjonale standarden innen hudpleiefaget, og er svært anerkjent. Skolen følger Cidescos fagplan, noe som gir studentene høy faglig nivå i bransjen.

HVORFOR BURDE JEG BLI HUD- OG KROPPSTERAPEUT, OG HVOR KAN JEG JOBBE ETTER ENDT UTDANNING?

Beauty og Helse Akademiet gir deg den undervisningen og erfaringen du trenger for at du skal være godt forberedt til å avlegge en av de mest ettertraktede hudterapeut- eksamener i verden. Skolens undervisning gjennomføres hovedsakelig av skolens faglærere, men på grunn av et tett samarbeid med Beauty Products AS har vi muligheten til å tilby eksterne lærerkrefter på spesialiserte fagområder. Elevene får et variert kurstilbud, både internt og ekstern utover læreplanen, noe som gjør at studentene tilegner seg den best mulige fagkompetansen og blir godt kvalifisert til en jobb i hudpleiebransjen.

Yrket som hudpleier er svært variert og stiller høye krav til utøverens faglige kvalifikasjoner. Vår utdanning er tilrettelagt for kravene som bransjen etterspør i en unik kvalitetsutdanning. (godkjent av lånekassen for finansiering av studiet)

Markedet er i kontinuerlig forandring og utvikling og vi vektlegger at våre studenter alltid er oppdatert på det nyeste i markedet. Våre primærserier gjennom skoleåret på hudpleieutdanningen er: Nimue Skin Technology og Kalahari. Vårt samarbeid med Beauty Products AS gjør at vi har muligheten til å holde oss oppdatert på alle nyheter i hudpleiebransjen.

Beauty og Helse Akademiet er Norges største utdanningsaktør innen velvære og skjønnhetsbransjen. Vi er stolte over det flotte læringsmiljøet som ligger i grunn for å oppnå en spennende og innholdsrik karriere, med mange muligheter i en kontinuerlig voksende bransje.

Etter endt hudpleieutdanning hos oss, kan du blandt annet jobbe i klinikk, spa, med hudpleie i apotek, hudpleiesalong, cruiseskip, salgskonsulent eller starte din egen bedrift. For å bygge på din hudpleieutdanning og utvide dine jobbmuligheter dine, kan du bygge på din utdanning og utvide din kunnskap ved å ta noen av våre andre studieretninger.

HVORDAN ER FORDELINGEN AV TEORI OG PRAKSIS?

Undervisningen er av høyeste kvalitet og er en fin kombinasjon av teori og praksis. Studenten deltar i teoretisk undervisning og forelesninger samt i praksis utfører og mottar diverse fagaktuelle behandlinger knyttet til undervisningen. Studentene får god trening i studentklinikk og studentene har de aller beste forutsetninger for å få høy kompetanse innenfor faget.

Undervisningen gjennomføres hovedsaklig av skolens faglærere og foredragsholdere i Beauty og Helse Akademiets flotte lokaler. Beauty og Helse Akademiet er viden kjent for å ha de aller beste fagpersoner med høyt faglig nivå og pedagogisk kompetanse.

HVILKE FAG KOMMER VI TIL Å GÅ IGJENNOM?

Teori
Anatomi og Fysologi
Dermatologi
Pataologi
Hygiene
Kosmetisk kjemi
Fysikk og elektrisitet
Enæringslære
Økonomi
Produktlære

Praksis
Ansiktsbehandling
Farging av vipper og bryn
Hånd- og fotpleie
Kroppsbehandlinger
Elektrisk epilering
Depilering /voks
Praktisk apparatlære

Emner
Ergonomi, førstehjelp, kosmetisk kirurgi, HMS helse – miljø – sikkerhet, bærekraftig utvikling, universell utforming m.m

Studentsalong, studiebesøk på spa

Les mer om fagene her

HVORDAN FOREGÅR EKSAMEN?

Eksamen

Det avlegges CIDESCO, skoleeksamen og offentlig privatisteksamen ved slutten av skoleåret.

Skoleeksamen
Skoleeksamen har følgende eksamensformer:

  • Skriftlig teoretisk prøve
  • Praktisk prøve 

Arbeidskrav for å kunne gå opp til eksamenene:
Fravær:
Studenten må gjennomgå et studie på minst 1403 timers trening i praktisk og teoretisk arbeid.
Studenten må ikke ha mer enn 10 % fravær i løpet av studietiden for å kunne gå opp til skoleeksamen.

CIDESCO
Cidescoeksamen har følgende eksamensformer:

  • Skriftlig teoretisk prøve MCQ
  • Prakis

Fraværsgrense for å få gå opp til Cidesco eksamen er maks 100 timer.

Offentlig privatisteksamen

Alle kandidater som skal ta en yrkesfaglig utdannelse i hudpleie i Norge må gjennomføre privatisteksamener, dette er et krav via kunnskapsløftet fra regjeringen. Dette er de eksamener som rapporteres til lånekassen for å få godkjent lån, stipend og skoleåret.
Studenten melder seg selv opp til å og betaler for gjeldende eksamener i henhold til programplanene, hudpleie Vg2 og Vg3.
Dette meldes opp mellom 15. januar og 1. februar for vårsemesteret og 25.august og 15.september for høstsemesteret og avlegges i november/desember for oppstart ved høstsemesteret og mai/juni for oppstart vårsemesteret 

NB! Studieavgiften inkluderer ikke utgifter i forbindelse med privatist eksamen.

HUD 2001 Helsefremmende arbeid
HUD 3001 Helsefremmende arbeid
HUD 2002 Kommunikasjon og samhandling
HUD 3002 Kommunikasjon og samhandling
HUD 2003 Yrkesutøvelse
HUD 3003 Yrkesutøvelse
HUD 2004 Muntlig/praktisk
HUD 3004 Muntlig/praktisk

For mer informasjon gå inn på privatistweb.

 

ER STUDIET DEKKET AV LÅNEKASSEN?

Utdanningen er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse.
Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no

Beauty og Helse Akademiets hudpleieutdanning er bygget på programfagene vg2 og vg3.

HVA KOSTER UTDANNINGEN, OG NÅR ER SKOLESTART?

Studieavgift kr 122 900,- Studiet er godkjent av lånekassen. Innmeldingsavgift kr 3000 ved bekreftelse av studieplass (inngår i totale studieavgiften) Alle avgifter til CIDESCO inngår i studieavgiften. Administrasjonsgebyr kommer i tillegg kr 35, på hver faktura.

Neste studiestart:

Høst – Oppstart 22.august 2022 – 30.juni 2023

Utstyrsliste (kommer i tillegg til studieavgiften). 
Uniformsjakke ca pris kr 450,-
3 Pensumbøker kr 1650,-
Innesko, sort bukse
Avgifter til privatisteksamen

__________________

I klasserom praktiserer vi på Beauty og Helse akademiet en profesjonell dresscode. Dette innebærer arbeidsklær til alle tider i undervisning.

Hvit uniformsjakke (denne kjøpes på skolen til en pris av ca kr 450), sort egen bukse og neutral innesko. Under uniformsjakke kan det brukes hvit kort armet eller lang armet t-shirt.

Adm gebyr kommer i tillegg 35,- på hver faktura

 

Beauty og Helse Akademiet AS og Fagskolen BHA AS tar forbehold om eventuelle trykkfeil i studieinformasjon, studieplan, pris, emnebeskrivelse eller annen informasjon som gjelder for det enkelte studium.
Det må være minst 3 Studenter påmeldt til gjeldende kurs for gjennomføring av denne. Informasjon om endringer vil komme senest 1 uke før oppstartsdato.